Extern kompetens för kreativ utveckling

Sper har ett Advisory board som består att ett antal personer med hög kompetens. Syftet är för att få in externa tankar i Sper och i fokus står både branschorganisationens och spelbranschens utveckling. Arbetet är inriktat på kreativt tänkande och nya idéer för att lösa problem. Gruppen ska alltid ha specifik kompetens från: förändringsledning, digital utveckling,  underhållning,  finansiell analys, andra branschorganisationer, beroendefrågor och riskprodukter.

Spers Advisory Board

Adam Kirstein Reuterswärd
PR- och marknadsansvarig Spelfriheten, ett behandlingsinstitut för beroende. Har tidigare arbetat i många år som digital strateg och med social media på bland annat Tastelovin och Building Blocks. Tidigare spelare och hjälper idag andra med spelproblem

Anna Berggren
Affärsstrateg och tidigare CEO för Fotografiska, COO MTG och HR-direktör Ericsson. Senior strateg inom förändringsledning, organisationsutveckling, HR, CSR, kommunikation och ledarskap. Har arbetat med riskanalys i spelbranschen.

Ann-Sofie Iderström
Vd på Alna vars huvudmän är de centrala organisationerna på arbetsmarknaden; Svenskt Näringsliv, SKL, TCO mfl. Tidigare personalchef på Almega och personalchef och affärsutvecklare på Rehab Station Stockholm, ett företag inom Praktikertjänst. Arbetar med beroendefrågor i arbetslivet.

Meg Tiveus
Tidigare ledande befattningar och vd-poster inom bland annat Åhléns-koncernen, Holmen, Posten och Svenska Spel. Idag arbetar Tivéus som styrelseproffs med uppdrag för bland andra Swedish Match, Cloetta AB, Arkitektkopia AB, Björn Axén AB, Folktandvården AB, Nordea Fonder AB, Svenskt Kulturarv, Readly och Gotlandsbåten AB. Tidigare vd på Svenska Spel.

Patrik Strömer
Generalsekreterare i Svenska Snustillverkarföreningen en fristående ideell branschförening under Livsmedelsföretagen. Han har varit chefredaktör för Svenska nyhetsbyrån och seniorkonsult på Kreab. Stort intresse av sällskapsspel och har tävlat i Postkodmiljonären och Jeopardy.