Spelbranschens Riksorganisation har under våren breddat sitt uppdrag från att vara ett etiskt råd till att bli en branschorganisation. Som en del i detta arbete utvecklas den operativa organisationen och dess arbete. Från och med 15 augusti kommer Maria Wennerberg Sedigh att börja arbeta på SPER som senior rådgivare.

Maria Wennerberg Sedigh kommer bland annat att ansvara för att SPER:s självreglerande riktlinjer utvecklas och överensstämmer med nya regleringar och ett hållbart fokus på spelmarknaden. En viktig del kommer även vara att stärka och bredda SPER:s erbjudande för medlemmarna och att utveckla branschens ansvarsarbete.

-Jag är självklart väldigt glad att få Maria som kollega. Vi har båda ett lösningsorienterat och positivt förhållningssätt att utveckla spelbranschen till en välfungerande, sund och modern marknad. Våra blickar är vända framåt, det här kommer att bli både roligt och bra, säger Jenny Nilzon, vd Spelbranschens Riksorganisation.

Maria Wennerberg Sedigh kommer närmast från Lotteriinspektionen, där hon i sex år varit Senior Adviser med ansvar för bland annat internationella relationer. Hon var också sekreterare i spellicensutredningen som nyligen överlämnade sitt betänkande till regeringen. Innan dess arbetade Maria Wennerberg Sedigh åtta år på Finansdepartementet med spelreglering.

-Jag har jobbat med spelreglering större delen av mitt yrkesverksamma liv. Nu känns det roligt och utvecklande med ett nytt uppdrag där jag ändå stannar kvar i spelbranschen, som är en intressant och spännande marknad under stark utveckling. Jag kommer inte från branschen utan från regleringssidan, vilket jag hoppas och tror är en fördel. Jag ser fram emot att tillsammans med Jenny utveckla SPER som branschorganisation, säger Maria Wennerberg Sedigh.


Norrtullsgatan 6
113 29 Stockholm

Org.nr: 802458-0758

Få nyheter från Sper

Få nyheter från Sper


Norrtullsgatan 6
113 29 Stockholm

Org.nr: 802458-0758