Calendar

Nov
21
ons
2018
Spel, reklam & snabba cash @ Vasagatan 7, konferenslokal 7A, Stockholm
Nov 21 kl. 15:00 – 18:30
Spel, reklam & snabba cash @  Vasagatan 7, konferenslokal 7A, Stockholm

Vad säger forskningen om spelreklamens och vinståterbetalningens påverkan på konsumentens välmående? Och hur kommer det sig att det ens går att spela över sina tillgångar?

Det frågar vi bland andra docent och forskare Per Binde som i sin senaste studie har granskat återbetalningsnivåns inverkan på spelproblem. Ramböll kommer och pratar om spelreklamens effekt på konsumenterna. Dessutom står en panel redo, med representanter från spelbranschen och myndighetsvärlden, att ta sig an frågor om snabba cash och stora förluster.

TALARE

  • Docent Per Binde: Hög återbetalningsprocent: en riskfaktor för spelproblem?
  • Martin Bodensten affärsområdeschef på Ramböll: studien Marknadsföringens effekt på spel om pengar och spelproblem.
  • Johan Friis grundare av fin-techföretaget Zimpler: utmaningen i samverkan mellan olika aktörer för att uppnå ett totalt spelansvar

Paneldiskussion om vad som kan göras för att hindra spelare från att spela över sina tillgångar och vem som bär ansvaret med:

  • Anna Hult, jurist, Konsumentverket
  • Carin Kappe, Chief Compliance Officer, ATG
  • Daniela Johansson, vvd, Paf
  • Daniel Valiollahi, Public Affairs Manager Nordics, Kindred Group
  • Magnus Rydeving, Consultant – Responsible Gambling, Bethard Group

Hör av dig om du vill komma!

Nov
28
ons
2018
Sigma iGaming Show Malta @ Malta
Nov 28 – Nov 30 heldag

Wednesday, November 28 – Friday, November 30,2018

The fourth edition of SiGMA took place in November 2017, and delivered a record total attendance of 7,800. With 200 exhibitors, 170 sponsors and 100 start-ups this year, SiGMA has, once again, proved its reputation as the largest iGaming show in Malta.

Malta is host to some 300 gaming companies, 450 licenses and a strong workforce of 10,000. The creation of a platform to showcase the industry had been long overdue, and SiGMA turned out to be a quintessential ticket from the very first edition.

More Info:
Nov
30
fre
2018
Ny inriktning på spelpolitiken @ ABF-huset
Nov 30 heldag

Från och med den 1 januari 2018 stärks den enskildes rättigheter och möjligheter att få hjälp vid problem med spel om pengar genom att ansvaret för att bistå och hjälpa den enskilde läggs in i socialtjänstlagen och hälso- och sjukvårdslagen. Spelmissbruk jämställs således med drogmissbruk vilket innebär att kommuner och landsting får till uppgift att aktivt motarbeta spelmissbruk och bistå dem som är spelberoende.

Genom den licensiering av kommersiellt spel som genomförs från årsskiftet 2018/2019 skärps kontrollen ytterligare och hårda krav kommer att ställas på dem som får licens. Det gäller såväl marknadsföring som reklam. Den skärpta lagstiftningen kommer också att begränsa utrymmet i Sverige för internationella spelföretag som inte har licens.

RFMA vill med denna konferens informera om de förändringar som sker när det gäller regler för det kommersiella spelandet och det ökade ansvar och uppgifter som åläggs kommunerna och landstingen. Vi vill också passa på tillfället att informera om och diskutera hur tillsynsorganen på bästa sätt kan följa upp och kontrollera verksamheten.

Inbjudan och program

________________________

Feb
5
tis
2019
ICE spelmässa @ London
Feb 5 – Feb 7 heldag
ICE spelmässa @ London

ICE London is the only B2B gaming event that truly brings together the international online and offline gaming sectors.


Norrtullsgatan 6
113 29 Stockholm

Org.nr: 802458-0758

Få nyheter från Sper

Få nyheter från Sper


Norrtullsgatan 6
113 29 Stockholm

Org.nr: 802458-0758