– Öppnar ett offentligt samråd avseende ny lagstiftning

Källa: Gaming Intelligence, Spers översättning

Den nederländska regeringens planer var att genomföra den föreslagna regleringen före den 1 oktober 2018 och utfärda licenser i april 2019.

Nu kommer tidsplanen att fördröjas ännu en gång. Regeringen har då öppnat ett offentligt samråd för att samla alla intressenters åsikter. Samrådet avslutas 6 november.

Den föreslagna regleringen för onlinespel har utformats för att säkerställa en hög skyddsnivå för holländska konsumenter. Operatörer som ansöker om licens för att erbjuda onlinespel måste ha en policy för förebyggande av spelberoende som uppfyller reglerarens krav och skyddar spelarna från att utveckla ohälsosamma spelvanor. Reglerna kräver också att operatörerna meddelar idrottsföreningar om vilken vadslagning som finns tillgängliga på deras spel, samt eventuell oregelbunden vadslagning.

Onlinelicenser kommer att beviljas i högst fem år och omfatta onlinekasino, poker, vadslagning på sport och hästkapplöpning, men inte lotterier. Ytterligare reglering kommer att utarbetas av regeringen om specifika spel som kommer att godkännas och hur dessa kan organiseras.

Licenstagaren måste ha ett säte, en central ledning eller ett huvudkontor inom Europeiska unionen. Företag som är verksamma från alla andra länder måste etablera en filial i Nederländerna.


Norrtullsgatan 6
113 29 Stockholm

Org.nr: 802458-0758

Få nyheter från Sper

Få nyheter från Sper


Norrtullsgatan 6
113 29 Stockholm

Org.nr: 802458-0758