Källa: Gaming Intelligence, fritt översatt av Sper.

Problem med olagliga spel på Facebook i Danmark

 

Danska Spillemyndigheden har varnat för ett ökat problem med olagliga speltjänster som erbjuds via Facebook, trots att man i Danmark har noterat en minskning av illegala speloperatörer som riktar sig mot den danska marknaden

Den danska spelmyndigheten menar att nedgången i antalet illegala spelwebbplatser som riktar sig mot danska spelare ger en indikation på att den illegala marknaden i Danmark är begränsad. Spillemyndighedens samarbete med Skatteverkets bedrägeribekämpningsenhet har lett till att myndigheten blockerat 18 olicensierade webbplatser under 2018. Det är den högsta siffran sedan liberaliseringen av marknaden 2012. De har också analyserat på 742 webbplatser under året, vilket är en högre siffra än vanligt för att kontrollera att legala webbplatser inte ändrat sitt innehåll.

–Antalet webbplatser med olagligt utbud av spelprodukter som hittas via webbsökningar är kontinuerligt låga”, äger Spillemyndigheden. Detta stämmer väl överens med den danska spelmyndighetens intryck av den illegala marknaden: det är färre illegala webbplatser som riktar sina spelprodukter till spelare i Danmark. Trots detta är illegala webbplatser med olaglig marknadsföring av spel fortfarande en utmaning.

Spillemynigheden menar att flertalet webbplatser med illegal marknadsföring och marknadsföring av spelwebbplatser är s.k. jämförelse webbplatser där det hänvisas till ”de 10 bästa onlinekasinon”. Myndigheten har också noterat utmaningar med ”skin betting” och illegalt spel på Facebook. Avseende skinbetting är det många illegala webbsidor som använder Steam för att nå danska spelare. Detta är ett problem eftersom Steam också används för lagligt spel (utan insatser). Flera skinbetting-webbsidor har blockerats av dansk domstol och Speillemyndigheten har föreslagit att ytterligare 20-25 illegala webbsidor som erbjuder skinbetting ska blockeras. 2019 ska Spillemyndigheden satsa extra resurser för att komma tillrätta med skinbetting och loot boxes.

 

USA förbjuder fler typer av onlinespel över delstatsgränserna

 

Amerikanska justitiedepartementet har uttalat en ny tolkning som säger att alla former av vadslagning, inte bara sportvadslagning, omfattas av the Wire Act.

Federal Wire Act är en amerikansk federal lag som görs av justitiedepartementet som förbjuder vissa typer av spelbolag i USA. Den nya tolkningen innebär en stor osäkerhet kring den amerikanska iGaming-marknaden. Tidigare tolkningar har inneburit ett förbud på enbart sportvadslagning online medan den nya tolkningen innebär att allt onlinespel är förbjudet.

Se intervju av EFN med Redeys analytiker Kristoffer Lindström med anledning av detta.

 

Bethard får licens på Irland

 

Maltabaserad spel- och speloperatör Bethard Group har beviljats ​​licensgodkännande för att starta en sportsbok online på Irlands reglerade sportspelmarknad.

Bethard har nu tilldelats fem nationella spellicenser i Europa, Malta, Danmark, Storbritannien, Sverige och Irland. Företaget förväntar sig fler nationella licenser under året. De har för närvarande licensansökningar i Schleswig-Holstein och i Spanien.

–Vi går framåt i enastående fart och jag tror att vi lyckats visa att vår ambition är att skapa Europas ledande vadslagningsbolag”, säger Bethard Groups grundare och VD Erik Skarp. När jag ser tillbaka i 2018 och vad vi lyckats uppnå på en mycket kort tid är jag utomordentligt stolt över företaget.

 


Norrtullsgatan 6
113 29 Stockholm

Org.nr: 802458-0758

Få nyheter från Sper

Få nyheter från Sper


Norrtullsgatan 6
113 29 Stockholm

Org.nr: 802458-0758