Böter för missat konsumetskydd i UK

En brittisk oberoende bookmaker har blivit beordrad att betala 94 000 pund efter att ha misslyckats med att skydda en kund som visade tecken på problemspel

UK Gambling Commission (UKGC) menar att bookmakern i över ett och ett halvt år misslyckades med att följa reglerna för kundinteraktion när en kund visade tecken på problemspel. Spelaren spenderade 34 000 pund via betalkort på spelautomater i en spelbutik. Av detta belopp har 11 822 pund stulits från spelarens arbetsgivare.

– Det här fallet är ett tydligt exempel på varför speloperatörer måste ha och genomföra effektiva spelansvarsåtgärder Alla operatörer, oavsett storlek, måste se till att de verkligen känner sina kunder, säger UKGC:s vd Richard Watson.

UKGC har accepterat att straffavgiften på 60 000 pund istället för att gå till staten kommer ges till arbete avseende spelproblem. 4000 pund kommer att tillfalla UKGC för deras kostnader med ärendet.

 

Ny spelskatt i New South Wales

Ny lagstiftning har införts i den australiensiska staten New South Wales som som innebär att spelbolag betalar 10 procent i konsumtionsskatt på onlinespel från 2019

Den nya skatten på onlinespel kommer att innebära inkomster för New South Wales (NSW) på 5 miljoner australiensiska dollar per år som kommer att användas till åtgärder som riktar sig mot spelproblem. NSW-ministern Paul Toole säger att detta innebär att ansvariga för spelberoendeåtgärder nu kan utöka sitt arbete för att förebygga och minska spelproblem.

 

Lottoland får Guinnes Rekordpris

Gibraltarbaserade Lottoland har erhållit Guinness World Records-titeln för den största utbetalningen vid onlinespel. Lottoland får sitt Guinnes Record-pris för sin utbetalning på 90 000 000 euro till en 36-årig tyska som spelat på Lottoland.com. Hon spelade på Eurojackpot via sin mobil och hennes mamma valde de vinnande numren.

– Vi är mycket glada över att få ett Guinness World Record. Det är ett stort erkännande att befinna sig i denna ”hall of fame”. Denna titel är en bekräftelse på vår affärsmodell, det visar att vi även kan bryta världsrekord tack vare vår sofistikerade försäkringsmodell, säger Lottolands vd Nigel Birrell.

 

Källa: Gaming Intelligence, Spers översättning

 

 

 

 


Norrtullsgatan 6
113 29 Stockholm

Org.nr: 802458-0758

Få nyheter från Sper

Få nyheter från Sper


Norrtullsgatan 6
113 29 Stockholm

Org.nr: 802458-0758