Anders Årbrandt, till vardags vd för Novamedia Sverige som är operatörsbolag för Postkodlotteriet, blir ny ordförande i Sper, Spelbranschens Riksorganisation. Det är första gången i organisationens 15-åriga historia som ordförandeposten går till ett företag som inte står under statligt inflytande.

−Sper breddar sig och arbetar med allt fler aktörer för att vara mer relevant på en framtida omreglerad spelmarknad. Nu gäller det att involvera fler och tänka nytt, säger Anders Årbrandt.

De flesta spelbolag med tillstånd i Sverige är medlemmar i Sper. Organisationen har genom åren enats kring en rad riktlinjer som blivit standard för branschen, bland annat för marknadsföring och spelansvar.

I dag bedrivs ungefär hälften av allt onlinespel i Sverige av spelbolag utan svenskt tillstånd. I och med en omreglering av spelmarknaden i januari 2019 kommer dessa att få möjlighet att ansöka och få svenskt tillstånd.

−Vi har många gemensamma utmaningar och hoppas att fler ansluter sig till Sper, som medlem eller stödmedlem. På så sätt kan vi verka för att branschen utvecklas positivt och hållbart med fokus på kunden, säger Jenny Nilzon, vd för Sper.

Den nye ordförandens roll blir bland annat att vara en brygga mellan näringslivet och traditionella aktörer på spelmarknaden. Det åländska spelföretaget Paf är sedan tidigare stödmedlem. Från 2018 är även betalföretaget Zimpler samt spelutvecklingsföretaget IGT.

Spers övriga styrelse består av vice ordförande Hans Skarplöth, ATG, Marie Loob, Svenska Spel, Jonas Lindholm, Kombispel, Hans Sahlin, Folkspel, Annika Nyberg, Miljonlotteriet samt suppleanter Stefan Palm, Idrottens Spel och Patrik Hämquist, Svebico.


Norrtullsgatan 6
113 29 Stockholm

Org.nr: 802458-0758

Få nyheter från Sper

Få nyheter från Sper


Norrtullsgatan 6
113 29 Stockholm

Org.nr: 802458-0758